Skip Navigation

Coronavirus : veilig huisbezoek volgens RIVM regels. Of veilig advies zónder huisbezoek: kies wat u wilt! Meer info? trapliften / meer info huisliften

ANBO bezwaar tegen nieuw pensioenstelsel

Het nieuwe pensioenstelsel wordt pas in 2026 van kracht. Een gepensioneerde die nu al 75 jaar is, heeft dus niets aan het nieuwe pensioenstelsel vindt ANBO. Zij profiteren pas van de nieuwe regelingen zodra hij of zij ruim 80 jaar oud is. Gepensioneerden krijgen in 2021 hooguit een lagere korting of geen korting op hun pensioen. ANBO vindt dat onredelijk en voerde daarom bezwaar aan tegen bepaalde afspraken rondom het nieuwe pensioenstelsel. Daarvoor gingen zij in gesprek met minister Koolmees van SZW op maandag 15 juni jl.

Pensioenkorting onnodig, onwenselijk en schadelijk

Voor de nabije jaren is in het pensioenakkoord helaas niets geregeld. Alle nieuwe regelingen gaan pas in zodra het nieuwe stelsel in werking treedt. Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO: “Er is alleen door de minister toegezegd dat voor kortingen dezelfde regeling geldt als vorig jaar: bij dekkingsgraden boven de 90 procent hoeft niet te worden gekort. Echter, vier van de vijf grote fondsen scoren nu onder de 90 procent, waardoor kortingen tot vijf procent nu al boven de markt hangen. Wat ons betreft zijn kortingen onnodig, onwenselijk en schadelijk als dat in het nieuwe stelsel ook niet zou hoeven.”

Ouderen in portemonnee geraakt door geen indexatie

FNV-voorman Tuur Elzinga heeft al eerder aangegeven dat de pensioenen in de komende jaren moeten worden geïndexeerd. Maar in het nieuwe akkoord is daar blijkbaar niets over afgesproken. Liane den Haan: “Gepensioneerden lopen nu al 20% achter, doordat hun pensioen al tien jaar niet is geïndexeerd. Als de komende 6 jaar ook geen indexatie plaatsvindt, dan komt daar naar verwachting nog eens meer dan 12% bij. Pensioenen zijn dan 35 tot 40 procent minder waard! Exclusief de korting! En dat terwijl de kosten voor onder meer de huur en energie wel omhoog zijn gegaan. Veel ouderen merken dat echt heel erg in hun portemonnee.”

Voor ouderen wel de lasten, niet de lusten van nieuw pensioenstelsel

Veel ouderen die nu de leeftijd van circa 75 jaar hebben, zijn al ver boven de 80 zodra het nieuwe pensioenstelsel in 2026 in werking treedt en wel geïndexeerd wordt. Liane den Haan: “Er lijkt geen enkele aandacht voor deze groep. Zij hebben vooral de lasten gedragen van het huidige onredelijke stelsel, maar missen de vruchten van de vernieuwing. Dat is onredelijk en onevenwichtig.”

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis trapliftinformatiepakket aan

Laat uw gegevens achter en ontvang de brochure inclusief aanvullende informatie.

IN 2 STAPPEN BENT U KLAAR
Graag ontvangen wij ook uw voornaam
Wij ontvangen graag ook uw achternaam
Mogen wij uw e-mail adres ook ontvangen?
Vul hier een geldig email adres in

Vul de laatste gegevens in en wij sturen u een gratis informatiepakket toe
Vul uw correcte postcode in

Bevestig de wettelijke kennisgeving

Hartelijk dank voor uw aanvraag om meer trapliftinformatie

Wij hebben uw gegevens in goede orde ontvangen. Wij zullen binnenkort met u contact opnemen om uw situatie te bespreken zodat wij u de juiste informatie kunnen toesturen of zelfs een afspraak kunnen maken met één van onze adviseurs bij u thuis.

Indien u in de tussentijd vragen heeft, kunt u ons altijd bereiken op ons gratis telefoonnummer 0800 5003.

callback

Bel me

broschure

Brochure

appointment

Contact