Skip Navigation

Coronavirus : veilig huisbezoek volgens RIVM regels. Of veilig advies zónder huisbezoek: kies wat u wilt! Meer info? trapliften / meer info huisliften

Heeft Corona invloed op huisdieren?

Of het nu gaat om een ​​trouwe hond, een knuffelige kat of een pluizig konijn - huisdieren zijn goed voor de menselijke ziel. Voor de meeste mensen zijn hun dierlijke metgezellen een integraal onderdeel van hun eigen gezin en zijn ze onmisbaar geworden. Zo kunnen huisdieren senioren extreme bescherming bieden tegen eenzaamheid op oudere leeftijd.

Vooral in de huidige pandemie, waar mensen helaas niet meer de kans krijgen om hun geliefde vrienden en families zoals voorheen te zien, wordt de samenleving van hun viervoetige vrienden zeer gewaardeerd. Ze zijn een echte levensvreugde voor mensen, vooral in deze moeilijke tijden, en verbeteren bovendien hun levenskwaliteit. Zo kunnen met name senioren via honden veel gemakkelijker een actieve levensstijl volgen. Voor veel eigenaren van gezelschapsdieren is er bezorgdheid over hun huisdieren en hebben zij veel andere vragen gerelateerd omtrent hun geliefde viervoeters. Hier ziet u de belangrijkste vragen en antwoorden in één oogopslag.

Kan mijn huisdier besmet raken met Covid-19 en andere dieren of mensen besmetten?

Aangezien de overbrengers van deze ziekte dieren zijn, bestaat er momenteel een vermoeden dat vleermuizen en fruitvleermuizen de oorzaak zijn, waardoor de angst heerst dat ook huisdieren het virus krijgen en/of verspreiden aanwezig is. Er zijn momenteel echter slechts een paar speciale gevallen bekend van dieren die lijden aan Covid-19. Desalniettemin is er geen reden tot paniek: ondanks dergelijke geïsoleerde gevallen zijn de wetenschappers het erover eens dat huisdieren geen rol spelen bij de verspreiding van Covid-19 en gewoonlijk niet geïnfecteerd raken. Over het algemeen is er veel nieuws over dit onderwerp op internet. In ons artikel over nepnieuws in tijden van corona zullen we je dit uitleggen.

In een laboratoriumtest door Chinese onderzoekers bleek dat katten na een hoge concentratie besmet raakten met de COVID-19-ziekteverwekker. Vervolgens werden de besmette katten in contact gebracht met gezonde katten. Hier werd waargenomen dat een andere gezonde kat besmet was met het virus. Alle andere katten bleven echter gezond en gespaard. Besmetting bij katten met de Covid-19 is dus mogelijk. De kans dat katten besmet raken met de ziekteverwekker is echter erg klein. Bovendien blijkt uit onderzoek van Hong Kong dat honden een nog kleinere kans lopen dan katten.

Bij de zieke viervoetige vrienden is het virus waarschijnlijk door mensen op hen overgedragen. Een overdracht van het griepvirus van huisdieren op mensen is nog niet gedetecteerd. Aangenomen wordt daarom dat dit transmissiepad uitgesloten kan worden. Daarom wordt fysiek contact tussen gezonde mensen en hun honden niet geclassificeerd als gevaarlijk op basis van de huidige kennis. Voorzorgsmaatregelen en hygiënemaatregelen moeten nog steeds in acht worden genomen bij het omgaan met andere mensen en met uw eigen huisdieren.

Kunnen huisdieren de corona-virussen al hebben?

Corona-virussen staan niet synoniem aan Covid-19. COVID-19 is namelijk één van de vele corona-virussen. Ze bestaan ​​al heel lang en zijn veel bekender in de diergeneeskunde dan in de menselijke geneeskunde. De familie en verwantschap van de coronavirussen zijn breed, dus er is niet één coronavirus, maar wel verschillende virusstammen.

Corona-virussen kunnen daarom ook bij huisdieren voorkomen. Ze veroorzaken echter meestal geen gezondheidsschade aan de longen, maar veroorzaken darmklachten en -ontstekingen.

Waar moet u vooral op letten?

Om veiligheidsredenen moet u ook de algemene hygiënevoorschriften in acht nemen wanneer u met uw geliefde viervoetige vriend omgaat:

  • Vermijd nauw contact met huisdieren, vooral mond-op-mond contact.
  • Was regelmatig uw handen - voor en na contact met uw huisdier.
  • Als u lijdt aan een corona-infectie of ervan wordt verdacht, moet u eerst naar uw eigen quarantaine gaan en voorlopig ook uw eigen huisdieren niet uitlaten.
  • Het huisdier moet nauw contact met andere / onbekende dieren vermijden.
  • Als uw trouwe viervoeter zich abnormaal gedraagt, kan het dier bij de dierenarts op corona worden getest. Dierenartsen blijven open tijdens de huidige pandemie.

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis trapliftinformatiepakket aan

Laat uw gegevens achter en ontvang de brochure inclusief aanvullende informatie.

IN 2 STAPPEN BENT U KLAAR
Graag ontvangen wij ook uw voornaam
Wij ontvangen graag ook uw achternaam
Mogen wij uw e-mail adres ook ontvangen?
Vul hier een geldig email adres in

Vul de laatste gegevens in en wij sturen u een gratis informatiepakket toe
Vul uw correcte postcode in

Bevestig de wettelijke kennisgeving

Hartelijk dank voor uw aanvraag om meer trapliftinformatie

Wij hebben uw gegevens in goede orde ontvangen. Wij zullen binnenkort met u contact opnemen om uw situatie te bespreken zodat wij u de juiste informatie kunnen toesturen of zelfs een afspraak kunnen maken met één van onze adviseurs bij u thuis.

Indien u in de tussentijd vragen heeft, kunt u ons altijd bereiken op ons gratis telefoonnummer 0800 5003.

callback

Bel me

broschure

Brochure

appointment

Contact