Skip Navigation

Coronavirus : veilig huisbezoek volgens RIVM regels. Of veilig advies zónder huisbezoek: kies wat u wilt! Meer info? trapliften / meer info huisliften

Seniorenbrein blijkt harder te werken dan jonge hersenen

Op latere leeftijd krijgen ouderen vaak geheugenproblemen. Dat betekent echter niet dat hun brein minder actief wordt. In feite blijkt juist het tegenovergestelde waar. Het brein van ouderen werkt zelfs harder dan dat van jonge mensen. De afname van hersencapaciteit veroorzaakt namelijk compensatie door het brein. Bij ouderen wordt een uitgebreider hersengebied ingeschakeld om een geheugentaak te volbrengen.

Onderzoek naar het verouderende brein

Onderzoek door neurowetenschapper Anouk Vermeij van het Radboud Alzheimer Centrum en het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour, bevestigt dat de structuur van het brein verandert met de leeftijd. En dat dit onder andere leidt tot verminderde hersencapaciteit. Nu is echter ook bewezen dat het brein dat zelf probeert te herstellen door meer hersengebieden aan te zetten bij het uitvoeren van een geheugentaak.

Verschil tussen jong en oud

Jonge mensen die hun brein activeren voor een geheugentaak, gebruiken maar één hersenhelft. Daarbij maakt het niet uit of het gaat om een moeilijke of makkelijke taak. Denk aan het ophalen van oude herinneringen of aan het vasthouden van meer recente informatie, zoals het onthouden van een nieuwe inlogcode. Als ouderen dit soort geheugentaken moeten uitvoeren, dan werkt dat anders. Zij gebruiken hiervoor beide hersenhelften.

Met deze nieuwe kennis moet het voor specialisten eenvoudiger worden om geheugenproblemen bij ouderen eerder te signaleren en waar mogelijk te behandelen.

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis trapliftinformatiepakket aan

Laat uw gegevens achter en ontvang de brochure inclusief aanvullende informatie.

IN 2 STAPPEN BENT U KLAAR
Graag ontvangen wij ook uw voornaam
Wij ontvangen graag ook uw achternaam
Mogen wij uw e-mail adres ook ontvangen?
Vul hier een geldig email adres in

Vul de laatste gegevens in en wij sturen u een gratis informatiepakket toe
Vul uw correcte postcode in

Bevestig de wettelijke kennisgeving

Hartelijk dank voor uw aanvraag om meer trapliftinformatie

Wij hebben uw gegevens in goede orde ontvangen. Wij zullen binnenkort met u contact opnemen om uw situatie te bespreken zodat wij u de juiste informatie kunnen toesturen of zelfs een afspraak kunnen maken met één van onze adviseurs bij u thuis.

Indien u in de tussentijd vragen heeft, kunt u ons altijd bereiken op ons gratis telefoonnummer 0800 5003.

callback

Bel me

broschure

Brochure

appointment

Contact