Skip Navigation

Coronavirus : veilig huisbezoek volgens RIVM regels. Of veilig advies zónder huisbezoek: kies wat u wilt! Meer info? trapliften / meer info huisliften

Innovatieve hulpmiddelen

Innovaties die het dagelijks leven van senioren vereenvoudigen

Ouderen wonen steeds langer thuis. Naarmate u ouder wordt, zijn kleine activiteiten niet meer vanzelfsprekend. Er zijn veel innovatieve hulpmiddelen ontwikkeld voor senioren die de dagelijkse activiteiten net iets makkelijker en veiliger maken.

Informatiepakket thyssenkrupp trapliften

Profiteer deze maand van de unieke '100% op maat aanbieding'. Vraag hier uw gratis informatiepakket aan.

Actie loopt tot en met het eind van lopende maand en is alleen geldig bij aanschaf van een nieuwe traplift. Ook voordeel op een traplift? Klik hier

5 innovatieve hulpmiddelen op een rij

Er zijn al veel hulpmiddelen op de markt die het dagelijkse leven van de senior kunnen vergemakkelijken of veiliger maken, zoals een grijpstok of een drempelhulp. Maar er zijn ook steeds meer innovatieve technische hulpmiddelen die u op een andere manier kunnen helpen. We zetten er een aantal op een rij:

 • Vergrootglas-app
  Soms is het lastig om een tekst te lezen. De letters zijn te klein om ze goed te ontcijferen en uw ogen worden moe van het turen. Met de vergrootglas-app op uw telefoon kunt u de tekst weer duidelijk lezen komen uw ogen weer tot rust.
 • Sociale robots
  Er zijn steeds meer robots die mensen helpen bij bepaalde taken of activiteiten. Sommige robots worden al in verpleeghuizen ingezet en helpen met ontspannende activiteiten als zingen, bingo of bewegingsactiviteiten. Ook thuis kunnen kleine robots helpen om afspraken en taken te onthouden en zo sociaal contact te stimuleren. Een voorbeeld van een robot die ouderen op deze manier ondersteunt is zorgrobot Tessa .
 • Persoonsalarmering
  Met een persoonsalarm kunt u gerust op stap, want als er iets gebeurt kunt u direct hulp inschakelen. Bijvoorbeeld als u te val komt tijdens een lange wandeling. Een persoonsalarm draagt u in principe altijd bij u, bijvoorbeeld als horloge of als ketting. Als er iets gebeurt kunt u met één druk op de knop een familielid of de alarmcentrale inschakelen. Via de app kunnen familie of mantelzorgers zien dat alles in orde is, of dat er alarm wordt geslagen. Zo is er altijd iemand dichtbij. Een populair personenalarm is de Zembro.
 • Zelf een hartfilmpje maken
  Nederland telt zo’n 1,4 miljoen hartpatiënten, en iedere dag worden er 750 mensen opgenomen in het ziekenhuis vanwege een hart- of vaatziekte. Livv Mobile Health een mobiel ECG ontwikkeld, waarmee u thuis of onderweg een hartfilmpje kunt maken. Op elk moment dat u iets onregelmatigs voelt en u uw hartslag even wilt laten checken door een specialist. U legt uw vingers op een klein apparaatje zo groot als een bankpas, en maakt in 30 seconden zelf een hartfilmpje dat u in de app op uw smartphone kunt bekijken en doorsturen.
 • Hersengymnastiek
  Bij senioren komen er niet, zoals bij jonge kinderen, dagelijks meer hersencellen bij. Toch kunt u uw hersenen jong houden door ze te trainen. Einsteins Hersengymnastiek is een leuke app die u hierbij helpt. Het puzzelspelletje berekent de fitheid van uw brein zodat u dagelijks ziet of u vooruitgang boekt, gelijk blijft of achteruit gaat.

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis trapliftinformatiepakket aan

Laat uw gegevens achter en ontvang de brochure inclusief aanvullende informatie.

IN 2 STAPPEN BENT U KLAAR
Graag ontvangen wij ook uw voornaam
Wij ontvangen graag ook uw achternaam
Mogen wij uw e-mail adres ook ontvangen?
Vul hier een geldig email adres in

Vul de laatste gegevens in en wij sturen u een gratis informatiepakket toe
Vul uw correcte postcode in

Bevestig de wettelijke kennisgeving

Hartelijk dank voor uw aanvraag om meer trapliftinformatie

Wij hebben uw gegevens in goede orde ontvangen. Wij zullen binnenkort met u contact opnemen om uw situatie te bespreken zodat wij u de juiste informatie kunnen toesturen of zelfs een afspraak kunnen maken met één van onze adviseurs bij u thuis.

Indien u in de tussentijd vragen heeft, kunt u ons altijd bereiken op ons gratis telefoonnummer 0800 5003.

callback

Bel me

broschure

Brochure

appointment

Contact