Skip Navigation

Coronavirus : veilig huisbezoek volgens RIVM regels. Of veilig advies zónder huisbezoek: kies wat u wilt! Meer info? trapliften / meer info huisliften

Kerst tijdens de coronacrisis, hoe maken we het tóch gezellig?

Een nieuwe lockdown vlak voor Kerst, dat was geen leuk nieuws. Vooral omdat we er zo naar uit kijken om elkaar weer te zien en elkaar misschien weer eens een knuffel te geven. Zolang er nog niet kan worden gevaccineerd en zolang de besmettingscijfers stijgen, moeten we elkaar beschermen. Thuis, zowel in huis als in de tuin of op het balkon, mogen we daarom nog maar 2 mensen per dag ontvangen. En alhoewel er voor Kerst (24, 25 en 26 december) een uitzondering wordt gemaakt met 3 gasten, betekent het toch weinig visite. Een volle kersttafel, het bijwonen van de traditionele nachtmis en een spetterende oudjaarsavond zitten er dit jaar niet in. Hieronder leest u een aantal tips waarmee u het tijdens de Kerst tóch gezellig kunt maken.

Uitgesmeerde Kerst

Eerste en tweede kerstdag hadden we al. Maar waarom geen derde, vierde en vijfde ‘kerstdag’ met elke keer een aantal dagen ertussen? Zo kunt u rond de feestdagen toch een klein aantal geliefden op veilige wijze bezoeken of uitnodigen (let op: maximaal 2 per dag). Onthoud dat mensen die ouder zijn dan 70 jaar een verhoogd risico hebben op een ernstig beloop van COVID-19, evenals mensen met onderliggende ziekten. Neem elkaar dus hoe dan ook continu in bescherming door voldoende afstand tot elkaar te houden, uw woning goed te ventileren en door ook de overige coronamaatregelen op te volgen. Bovendien moet iedereen die u uitnodigt of bezoekt klachtenvrij zijn.

Maak samen een extra lange wandeling

Buiten de eigen woning geldt dat maximaal 2 personen in groepsverband ergens heen mogen gaan of iets mogen ondernemen. Dus ook voor een strandwandeling tijdens de kerstdagen mogen we met maar 1 iemand op pad. Anders dan anders, maar niet minder gezellig om met uw partner, de buurman of buurvrouw of een vriend of vriendin de wandelschoenen aan te trekken en erop uit te gaan in de natuur. Bovendien is beweging en frisse lucht ook goed voor de fysieke en mentale weerstand. Misschien vindt u het een leuk idee om een thermoskan met warme drank en wat lekkers voor onderweg mee te nemen.

Digitale Kerst

Wilt u het zekere voor het onzekere nemen? Kies dan voor een digitale Kerst. Tijdens de eerste lockdownperiode hebben wel al kunnen kennismaken en oefenen met videobellen. Bent u hier nog niet bekend mee? Lees dan hier meer over videobellen en contact houden tijdens de coronacrisis. Via Zoom of Skype op de computer kunnen we toch een drankje met elkaar drinken en bijkletsen. Als iedereen zelf zorgt voor wat hapjes, dan wordt het toch kerstig-gezellig. Heeft u een extra groot televisiescherm of beeldscherm waarop u kunt beeldbellen? Dan kunt u die zelfs aan de eettafel zetten en op afstand met elkaar dineren. Helemaal leuk is het om tegelijkertijd hetzelfde diner te nuttigen, of om hetzelfde menu te bereiden.

Geen Kerst zonder spelletjes

Wist u dat u tijdens het videobellen ook samen een spel via het scherm kunt spelen? Via de website Boardgamearena.com kan 1 speler een premium account afsluiten voor € 4 per maand. Deze speler kan vervolgens familieleden en vrienden uitnodigen om samen gratis spellen te spelen via de computer, tablet of mobiele telefoon. Denk aan spellen als Klaverjassen, Backgammon, Schoppenjagen en Weerwolven.

Neem de tijd voor alles

Aandachtig ontbijten met lekkere warme broodjes en verse jus d’orange, een kerstfilm kijken in de ochtend, nóg een kerstfilm kijken, extra lang bellen met familie of vrienden, eindeloos lang foto’s van vroeger bekijken, misschien wel eindelijk uw fotoalbums inplakken, een heerlijk lang middagdutje, online shoppen en heel vroeg of juist laat naar bed. Het mag allemaal deze Kerst. Juist nu deze tijd ons mentaal behoorlijk uitdaagt, mogen we extra lief voor onszelf zijn.

Vergeet de kerstkaarten niet

Ze worden elk jaar weer minder verstuurd, maar een ouderwetse brief of een kerstkaart is natuurlijk altijd leuk om op de mat te vinden. Neem dit jaar de tijd om elkaar via de post een hart onder de riem te steken. Zo zorgen we ook een beetje voor elkaar, want zoals Minister de Jonge al zei: “Juist tijdens de donkere dagen hebben we het dit jaar nodig om extra aandacht te hebben voor elkaar”. En wie weet, krijgt u wel een mooie brief terug. Nu we geen kaarten bij de winkel kunnen kopen, is het mogelijk om ze online te bestellen. Lees hier meer over veilig online shoppen van kerstcadeaus en kaarten.

Geniet toch van een speciaal diner

We kunnen niet uit eten deze Kerst, maar wel kunnen we het diner thuis iets specialer maken dan ‘normaal’. Steun uw favoriete lokale restaurant en laat een kerstmenu bij u thuisbezorgen. Veel restauranthouders zetten alle zeilen bij om hun hoofd boven water te houden en op deze manier helpt u de horecabranche. Een ander idee is om een speciale kerst-maaltijdbox te bestellen bij een maaltijdbox-dienst als Hello Fresh of Ekomenu .

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis trapliftinformatiepakket aan

Laat uw gegevens achter en ontvang de brochure inclusief aanvullende informatie.

IN 2 STAPPEN BENT U KLAAR
Graag ontvangen wij ook uw voornaam
Wij ontvangen graag ook uw achternaam
Mogen wij uw e-mail adres ook ontvangen?
Vul hier een geldig email adres in

Vul de laatste gegevens in en wij sturen u een gratis informatiepakket toe
Vul uw correcte postcode in

Bevestig de wettelijke kennisgeving

Hartelijk dank voor uw aanvraag om meer trapliftinformatie

Wij hebben uw gegevens in goede orde ontvangen. Wij zullen binnenkort met u contact opnemen om uw situatie te bespreken zodat wij u de juiste informatie kunnen toesturen of zelfs een afspraak kunnen maken met één van onze adviseurs bij u thuis.

Indien u in de tussentijd vragen heeft, kunt u ons altijd bereiken op ons gratis telefoonnummer 0800 5003.

callback

Bel me

broschure

Brochure

appointment

Contact