Skip Navigation

Coronavirus : veilig huisbezoek volgens RIVM regels. Of veilig advies zónder huisbezoek: kies wat u wilt! Meer info? trapliften / meer info huisliften

Kleine hulpmiddelen voor in huis

5 handige hulpmiddelen in huis

Als u slecht ter been wordt, kunnen de dagelijkse activiteiten zoals ‘s nachts naar het toilet gaan of even een wandelingetje maken lastiger en onveiliger worden. U komt immers sneller ten val als u slecht ter been bent.

Maar er zijn kleine hulpmiddelen die u het leven net iets makkelijker maken. We zetten er een paar voor u op een rij:

  • Persoonsalarmering. Met een persoonsalarm kunt u altijd en overal hulp inschakelen als u in nood bent. Bijvoorbeeld als u zich ineens beroerd voelt als u buiten bent of als u ten val komt. Een persoonsalarm draagt u altijd dicht bij u, bijvoorbeeld als horloge of als ketting. Als er iets gebeurt kunt u met één druk op de knop een familielid of de hulpdiensten inschakelen. U kunt meerdere personen in het persoonsalarm opslaan, zodat er altijd iemand is die u kan helpen. Er zijn zelfs persoonsalarmeringen die als eerste de persoon inschakelen die dichtst bij is. Een populair personenalarm is de Zembro.
  • Nachtlampje met bewegingsdetectie. Een nachtlampje met bewegingsdetectie gaat vanzelf aan als u in de buurt van het lampje komt. Dat kan handig zijn als u ’s nachts in het donker naar het toilet loopt. U kunt een nachtlampje met bewegingsdetectie in uw zorgwinkel kopen of online bestellen.
  • Antislip-sokken. De vloeren op de gang, in de keuken en in de badkamer kunnen erg glad zijn. Zeker als u slechter ter been bent, kunt u zomaar uitglijden. Antislip-sokken of antislip-matten zijn dan een makkelijke en lekker warme oplossing. U kunt de sokken of matten kopen in uw zorgwinkel of online.
  • Grijpers. Voorwerpen die hoog of juist laag staan, worden een uitdaging als u ouder wordt. Met een grijper kunt u deze voorwerpen pakken zonder dat u daarvoor hoeft te bukken of op een wankel krukje hoeft te gaan staan. Vaak zijn de grijpers ergonomisch ontworpen en hoeft u bijna geen kracht te zetten. De meeste thuiszorgwinkels hebben wel een aantal goede grijpers op voorraad.
  • Apps. Apps die u op tijd aan uw medicijnen herinneren, het scherm van uw smartphone vergroten, of waarmee u op ieder gewenst moment direct contact met een medisch team kunt opnemen; u kunt het niet zo gek bedenken en er is een app voor. Via het internet kunt u verschillende lijstjes vinden van apps die handig voor u kunnen zijn.

Vrijblijvende trapliftofferte aanvraag bij thyssenkrupp Home Solutions

In 2 stappen bent u klaar
Graag ontvangen wij ook uw voornaam
Wij ontvangen graag ook uw achternaam
Mogen wij uw e-mail adres ook ontvangen?
Vul hier een geldig email adres in

Vul de laatste gegevens in en wij nemen spoedig contact met u op voor een vrijblijvende offerte
Vul uw correcte postcode in
Voer uw telefoonnummer in

Bevestig de wettelijke kennisgeving

Hartelijk dank voor uw trapliftofferte aanvraag

Wij hebben uw gegevens in goede orde ontvangen. Wij zullen binnenkort met u contact opnemen om uw situatie te bespreken zodat wij u de juiste informatie kunnen toesturen of zelfs een afspraak kunnen maken met één van onze adviseurs bij u thuis.

Indien u in de tussentijd vragen heeft, kunt u ons altijd bereiken op ons gratis telefoonnummer 0800 5003.

callback

Bel me

broschure

Brochure

appointment

Contact