Skip Navigation

Coronavirus : veilig huisbezoek volgens RIVM regels. Of veilig advies zónder huisbezoek: kies wat u wilt! Meer info? trapliften / meer info huisliften

Corona & nepnieuws

In het verleden, toen de gedrukte krant onze belangrijkste informatiebron was, verspreidde informatie minder snel dan nu. Met digitalisering verspreidt informatie zich enorm snel, vooral via internet. Helaas is niet alles wat wordt gepubliceerd echt waar. We hebben het over nepnieuws. Op het moment van de corona-pandemie neemt het nepnieuws een hoge vlucht. We laten u zien hoe u desinformatie kunt herkennen en hoe u hiermee moet omgaan.

Een paar weken geleden verspreidde een vals spraakbericht zich als een olievlek op WhatsApp waarin werd geclaimd dat COVID-19 zou verergerd worden door het gebruik van ibuprofen. Een andere theorie die over verschillende Facebook-groepen werd verspreid, was dat het coronavirus in een laboratorium is ontstaan ​​om geld te verdienen met de verkoop van medicijnen. Deze en vele andere valse informatie circuleert momenteel op internet (let op: aan het einde van dit artikel vermelden we andere populaire voorbeelden) en is al miljoenen keren bekeken. Het grootste gevaar van desinformatie is dat mensen het als waar beschouwen en tot gevaarlijk gedrag kunnen leiden. In het Verenigd Koninkrijk dachten mensen bijvoorbeeld dat de vector hoogspanning pylonen van mobiele telefoons verlicht waren, in de veronderstelling dat straling het ontstaan ​​van corona-infecties bevorderde.

Maar hoe herken je nepnieuws? We hebben een paar tips samengesteld zodat je niet verstrikt raakt in valse rapporten:

  • Bron controleren : controleer de inhoud zorgvuldig op uw herkomst. Is dit duidelijk genoemd of eerder onduidelijk? Kent u de bron? Zo niet, dan moet u sceptisch zijn.
  • Zelfs mensen met een veronderstelde doctorstitel zijn niet altijd geloofwaardig. Vraag naar de bedoelingen van de bron.
  • Haal uw informatie uit bekende en gerenommeerde bronnen: bekende media zoals de NOS zijn betrouwbare informatiebronnen. Je kunt ook de informatie van de Wereldgezondheidsorganisatie en het RIVM geloven.
  • Doe een feiten controle: er zijn nu serieuze bronnen die alle informatie op het internet onderwerpen aan een feit controle. Vaak zijn er al zoveel artikelen over het onderwerp geschreven, dat u het nepnieuws gemakkelijk herkent. U kunt een dergelijke feiten controle bijvoorbeeld doen op de SWR3-website .

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis trapliftinformatiepakket aan

Laat uw gegevens achter en ontvang de brochure inclusief aanvullende informatie.

IN 2 STAPPEN BENT U KLAAR
Graag ontvangen wij ook uw voornaam
Wij ontvangen graag ook uw achternaam
Mogen wij uw e-mail adres ook ontvangen?
Vul hier een geldig email adres in

Vul de laatste gegevens in en wij sturen u een gratis informatiepakket toe
Vul uw correcte postcode in

Bevestig de wettelijke kennisgeving

Hartelijk dank voor uw aanvraag om meer trapliftinformatie

Wij hebben uw gegevens in goede orde ontvangen. Wij zullen binnenkort met u contact opnemen om uw situatie te bespreken zodat wij u de juiste informatie kunnen toesturen of zelfs een afspraak kunnen maken met één van onze adviseurs bij u thuis.

Indien u in de tussentijd vragen heeft, kunt u ons altijd bereiken op ons gratis telefoonnummer 0800 5003.

callback

Bel me

broschure

Brochure

appointment

Contact