Skip Navigation

Coronavirus : veilig huisbezoek volgens RIVM regels. Of veilig advies zónder huisbezoek: kies wat u wilt! Meer info? trapliften / meer info huisliften

Langer zelfstandig thuis wonen, bent u al voorbereid??

Groot deel senioren niet op de hoogte van veranderingen in wetgeving zelfstandig langer thuis

Langer zelfstandig thuis wonen. U hoort er ongetwijfeld regelmatig over in de media of via familieleden of kennissen. Toch was een jaar geleden nog een groot deel van de senioren, maar liefst 65%, nog niet goed op de hoogte van de veranderingen in de wetgeving rondom zelfstandig langer thuis wonen. Dat bleek uit het onderzoek dat we samen met seniorenorganisatie ANBO en Zembro onder ruim 11.000 senioren hebben uitgevoerd.

Traplift als hulpmiddel vaak ook nog onbekend

Uit datzelfde onderzoek bleek dat senioren niet goed weten waar ze terecht kunnen voor informatie over zelfstandig langer thuis wonen. Niet alleen over de veranderende wetgeving zelf, maar ook over de beschikbare hulpmiddelen, zoals een traplift, rollator of persoonsalarm. En dat terwijl ongeveer de helft van de senioren de huidige woning niet geschikt vindt om te blijven wonen als ze ouder worden.

Bent u al op de hoogte van de wetgeving rondom langer zelfstandig thuis wonen?

We zijn heel benieuwd naar uw kennis over zelfstandig langer thuis wonen. U kunt uw kennisniveau aangeven via een poll die wij opgezet hebben. Beantwoord hier onze poll .

Drie belangrijkste vragen over een traplift

We begrijpen natuurlijk wel waar de verwarring vandaan komt. Met zoveel verschillende soorten hulpmiddelen, merken en mogelijkheden, is het niet verwonderlijk dat u soms niet weet waar u moet beginnen met het inwinnen van informatie. Maar een goed begin is het halve werk. Daarom geven wij u als leverancier van trapliften alvast zo veel mogelijk informatie over ons product. We hebben hiervoor de vragen die wij regelmatig van senioren krijgen, voor u op een rij gezet.

 • Wat is een traplift?
  Een traplift helpt mensen die slecht ter been zijn de bovenverdiepingen van hun woning weer te bereiken. Een traplift is eigenlijk een stoel met een aandrijving (motor) op een rails. De rails is aan de buiten- of binnenzijde van een trap gemonteerd. In het ideale geval wordt de rails op maat gemaakt, zodat hij perfect past op de trap waarop hij geplaatst wordt en de gebruiker zonder horten en stoten naar boven en beneden kan.
 • Wanneer is een traplift noodzakelijk?
  Er zijn verschillende tekenen die erop wijzen dat een traplift geen overbodige luxe, dan wel noodzakelijk is. De volgende situaties komen wij vaak tegen:
  • De persoon moet zich steeds vaker de trap ‘op hijsen’
   Iemand hijst zichzelf aan de trapleuning de trap op. In sommige gevallen gaat iemand zelfs op zijn billen de trap op en af.
  • De persoon heeft ademtekort als hij de trap heeft gebruikt
   Iemand is ver buiten adem als hij de trap gebruikt en helemaal bezweet als hij boven komt.
  • De persoon heeft last van gewrichtsklachten
   Klachten aan de gewrichten, zoals de knieën en heupen, weerhouden veel mensen ervan de trap te gebruiken.
  • De persoon heeft evenwichts- en spieraandoeningen
   Aandoeningen als Parkinson, evenwichtsstoornissen en vormen van MS verminderen de mobiliteit, waardoor mensen steeds moeilijker de trap op komen.
 • Waar moet u op letten als u een traplift overweegt?
  Een traplift is altijd maatwerk. Houdt daarom rekening met de volgende kenmerken als u zich oriënteert op een traplift:
  • Vorm van de trap
   De vorm van uw trap, recht of met een of meerdere bochten, bepaalt welke type traplift geschikt is voor uw woning.
  • Inrichting boven of onder aan de trap
   Is er onder en boven aan de trap voldoende ruimte om de traplift te parkeren? Soms heeft iemand bijvoorbeeld onder aan de trap ruimte nodig voor een rollator of rolstoel. Houdt daarom rekening met de inrichting rondom de trap, en bepaal of de traplift daar rekening mee houdt.
  • Medebewoners
   Wordt uw trap door meerdere personen gebruikt, zoals een partner, mantelzorger of verzorgende van de thuiszorg? Zorg dan dat er voldoende loopruimte op de trap overblijft; meestal kan dat geregeld worden door de traplift aan de binnenzijde van de trap te laten plaatsen.
Informatiepakket thyssenkrupp trapliften

Profiteer deze maand van de unieke '100% op maat aanbieding'. Vraag hier uw gratis informatiepakket aan.

Actie loopt tot en met het eind van lopende maand en is alleen geldig bij aanschaf van een nieuwe traplift. Ook voordeel op een traplift? Klik hier

U hebt ongetwijfeld nog veel meer vragen over trapliften. Wij blijven u daarom zo goed mogelijk informeren. In de volgende blog leest u hoe u een traplift kunt aanvragen, en welke financiële hulp u kunt krijgen bij de aanschaf van een traplift. Hebt u een vraag over een ander onderwerp? Laat het ons weten, via ons mailadres , dan verzamelen wij de informatie voor u.

Vraag hier uw gratis brochure aan

Vraag uw gratis trapliftbrochure aan en ontvang korting op een nieuwe Swing traplift

En profiteer deze maand van de persoonlijke '100% op maat aanbieding

U bent in 2 stappen klaar
Graag ontvangen wij ook uw voornaam
Wij ontvangen graag ook uw achternaam
Mogen wij uw e-mail adres ook ontvangen?
Vul hier een geldig email adres in

Vul de laatste gegevens in en wij sturen u een gratis brochure toe
Vul uw correcte postcode in
Voer uw telefoonnummer in

Bevestig de wettelijke kennisgeving

Hartelijk dank voor uw trapliftbrochure aanvraag

Wij hebben uw gegevens in goede orde ontvangen. Wij zullen binnenkort met u contact opnemen om uw situatie te bespreken zodat wij u de juiste informatie kunnen toesturen of zelfs een afspraak kunnen maken met één van onze adviseurs bij u thuis.

Indien u in de tussentijd vragen heeft, kunt u ons altijd bereiken op ons gratis telefoonnummer 0800 5003.

callback

Bel me

broschure

Brochure

appointment

Contact