Skip Navigation

Coronavirus : veilig huisbezoek volgens RIVM regels. Of veilig advies zónder huisbezoek: kies wat u wilt! Meer info? trapliften / meer info huisliften

Welk mondkapje is waarvoor bedoeld?

Sinds 1 juni jl. is het dragen van mondkapjes in het openbaar vervoer verplicht. Daarnaast wordt er een discussie gevoerd over de vraag of het verstandig is (of juist niet) om buitenshuis een mondkapjes te dragen. In ieder geval, bij de keuze voor een mondkapje kunt u snel het overzicht verliezen. Er zijn verschillende soorten en maten verkrijgbaar met ook weer verschillende beschermingsgraden. We geven u graag inzicht in welk mondmasker bedoeld is voor welke toepassing.

Voor senioren geldt overigens nog altijd het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven en openbare ruimtes en dus ook het openbare vervoer te vermijden. Hiermee beperkt u simpelweg de kans op besmetting met het coronavirus. Moet u onverhoopt toch gebruik maken van het openbaar vervoer in tijden van corona? Zorg er dan voor dat u een mondmasker draagt dat uw gezondheid goed beschermt. Bovendien voorkomt u een hoge boete met het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer. Hoog tijd dus om een of meerdere mondmaskers in huis te hebben; al is het maar uit voorzorg.

Welk mondkapje kiest u?

Het online bestellen van mondkapjes

Op dit moment bieden veel websites zoals Amazon gezichtsmaskers te koop aan. Wees echter kritisch bij het online bestellen van een mondkapjes en vraag liever om advies bij uw lokale drogist of apotheek. U kunt de bovenstaande tabel gebruiken ter vergelijking van de verschillende verkrijgbare modellen. Veel online aangeboden mondkapjes blijken helaas van inferieure kwaliteit en bieden onvoldoende bescherming van de gezondheid. Er zijn meerdere tests gedaan waaruit bleek welke mondmaskers wel bescherming bieden en welke niet. Zo lezen we hier en daar ook positieve berichten over de effectiviteit van zelfgemaakte maskers.

Kortom, laat u goed informeren of ga misschien zelf aan de slag! Want, een online bestelling van mondkapjes kan naast teleurstellende kwaliteit ook gepaard gaan met een lange levertijd. Het zelf maken van een masker is daarom een slim alternatief voor het aanschaffen ervan. In ons artikel ‘Nuttige tips voor het openbare leven in corona-tijd: maak uw eigen Wuhan-tool en mondmasker’ leest u een aantal tips waarmee u in een mum van tijd uw eigen mondmasker maakt.

Correct gebruik van een mondkapjes is belangrijk

Om uzelf en anderen zo goed mogelijk te beschermen, moet een mondmasker op de juiste manier worden gebruikt. Raak het masker zelf nooit aan en was uw handen regelmatig, vooral voordat u het masker op en af doet. Verwijder het masker nooit in het openbaar, want dan verliest het zijn bescherming tegen virussen en zorg ervoor dat het masker goed aansluit op uw wangen. Het beste is om een korte video te bekijken van hoe u een mondkapje op de juiste manier gebruikt.

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis trapliftinformatiepakket aan

Laat uw gegevens achter en ontvang de brochure inclusief aanvullende informatie.

IN 2 STAPPEN BENT U KLAAR
Graag ontvangen wij ook uw voornaam
Wij ontvangen graag ook uw achternaam
Mogen wij uw e-mail adres ook ontvangen?
Vul hier een geldig email adres in

Vul de laatste gegevens in en wij sturen u een gratis informatiepakket toe
Vul uw correcte postcode in

Bevestig de wettelijke kennisgeving

Hartelijk dank voor uw aanvraag om meer trapliftinformatie

Wij hebben uw gegevens in goede orde ontvangen. Wij zullen binnenkort met u contact opnemen om uw situatie te bespreken zodat wij u de juiste informatie kunnen toesturen of zelfs een afspraak kunnen maken met één van onze adviseurs bij u thuis.

Indien u in de tussentijd vragen heeft, kunt u ons altijd bereiken op ons gratis telefoonnummer 0800 5003.

callback

Bel me

broschure

Brochure

appointment

Contact