Skip Navigation

Coronavirus : veilig huisbezoek volgens RIVM regels. Of veilig advies zónder huisbezoek: kies wat u wilt! Meer info? trapliften / meer info huisliften

Kiest u deze maand voor een nieuwe zorgverzekering?

December is de maand waarin we de kans hebben om over te stappen naar een nieuwe zorgverzekeraar. Mogelijk verwacht u veranderingen in uw gezondheidssituatie of wilt u gewoon eens kijken of de premie bij een andere verzekering lager uitvalt. Sommige ouderen vragen zich af óf zij in hun situatie nog wel kunnen wisselen, of zij zich wel aanvullend kunnen verzekeren en hoe ze een goede passende zorgverzekering vinden.

Acceptatie van ouderen

Maakt u zich zorgen of een zorgverzekering u wel accepteert? Dan mag u deze zorgen laten varen. Zorgverzekeraars zijn namelijk verplicht om iedereen te accepteren voor de basisverzekering. Ongeacht uw leeftijd en gezondheidssituatie. Dat gaat echter niet op voor een eventuele aanvullende verzekering waarmee ‘extra’ zorg wordt gedekt. Sommige zorgverzekeraars stellen voorwaarden voor de acceptatie van een aanvullende verzekering, op basis van een medische selectie. Dat betekent niet gelijk dat u hier niet voor in aanmerking komt. Wist u dat sommige zorgverzekeraars juist speciale aanvullende pakketten voor ouderen hebben?

Aanvullende verzekering nodig of niet

Of u een aanvullende zorgverzekering nodig heeft of wenst, is heel persoonlijk. Het is niet nodig om automatisch en ‘voor de zekerheid’ voor de hoogste of meest complete verzekering te kiezen als dat niet nodig is. Soms is het zelfs gunstiger om zelf wat geld apart te zetten voor onverwachte zorgkosten die niet binnen uw verzekering vallen. Neem altijd het vergoedingenoverzicht door alvorens u overstapt. Hiermee krijgt u een goed beeld van de zorg die uit het basispakket en eventuele aanvullende pakket wordt vergoed. Bovendien kunt u dan gelijk checken of de verzekeraar u ook een preventiebudget geeft waarmee u bijvoorbeeld een cursus ‘valpreventie’ kunt volgen.

Welke zorgverzekering is het beste voor ouderen?

Het kiezen van een zorgverzekering inclusief aanvullende verzekering kost enige ‘vergelijkingstijd’, maar kan ook best leuk zijn als u merkt dat u geld kunt besparen door de juiste keuze te maken. Houd tijdens het vergelijkingswerk uw bestaande polis bij de hand om te kijken welke verzekering voor u het beste uitpakt in het nieuwe jaar. Ouderen geven speciale aandacht aan de vergoedingen rondom oogzorg, fysiotherapie, bijdragen voor een gehoorapparaat/ hoortoestel, een kunstgebit en bijvoorbeeld een bril. Het zou zomaar kunnen dat u nu al bij de voor u meest gunstige zorgverzekeraar zit. Dan hoeft u niet te wisselen, maar is het alsnog fijn om te weten dat u de juiste keuze heeft gemaakt.

Zorgverzekering voor ouderen kiezen

Bent u klaar voor de vergelijking? Dan is het zinvol om eerst dit uitgebreide artikel over het overstappen naar een nieuwe verzekering te lezen. Vervolgens gebruikt u bijvoorbeeld de zorgvergelijker van de Consumentenbond om zorgverzekeraars te tonen die aan uw wensen voldoen. Via die website kunt u desgewenst ook heel eenvoudig overstappen. Als u overstapt, dan gaat uw nieuwe verzekering in per 1 januari 2021. Uw oude verzekering wordt bij een overstap gelijk automatisch voor u opgezegd.

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis trapliftinformatiepakket aan

Laat uw gegevens achter en ontvang de brochure inclusief aanvullende informatie.

IN 2 STAPPEN BENT U KLAAR
Graag ontvangen wij ook uw voornaam
Wij ontvangen graag ook uw achternaam
Mogen wij uw e-mail adres ook ontvangen?
Vul hier een geldig email adres in

Vul de laatste gegevens in en wij sturen u een gratis informatiepakket toe
Vul uw correcte postcode in

Bevestig de wettelijke kennisgeving

Hartelijk dank voor uw aanvraag om meer trapliftinformatie

Wij hebben uw gegevens in goede orde ontvangen. Wij zullen binnenkort met u contact opnemen om uw situatie te bespreken zodat wij u de juiste informatie kunnen toesturen of zelfs een afspraak kunnen maken met één van onze adviseurs bij u thuis.

Indien u in de tussentijd vragen heeft, kunt u ons altijd bereiken op ons gratis telefoonnummer 0800 5003.

callback

Bel me

broschure

Brochure

appointment

Contact