Skip Navigation

Coronavirus : veilig huisbezoek volgens RIVM regels. Of veilig advies zónder huisbezoek: kies wat u wilt! Meer info? trapliften / meer info huisliften

thyssenkrupp: al 60 jaar leverancier van trapliften

thyssenkrupp Home Solutions werd in 1953 opgericht als ‘De Reus Liften’. Het bedrijf begon met de productie van liften en tilinstallaties. In de daaropvolgende jaren breidde De Reus haar assortiment en personeelsbestand uit met onder meer trapliften en roltrappen. In 1988 fuseerde het bedrijf met het destijds in Alkmaar gevestigde Thyssen Liften. Samen gingen zij verder als ‘Thyssen De Reus’. Toen moederconcern Thyssen Stahl zich later met Krupp samenvoegde, werd Thyssen De Reus ‘ThyssenKrupp’.

Eerste Traplift in Nederland ✔ De Reus liften ✔ thyssenkrupp Trapliften al 60 jaar in Nederland

In 1957 werd de allereerste traplift geproduceerd. De traplift was geschikt voor rechte trappen en werd met behulp van een staalkabel naar boven getakeld. De tweede variant ging met behulp van wrijvingswielen de trap op en af, waarna de technologische ontwikkeling ervoor zorgde dat de nieuwe trapliften van een motor voorzien konden worden. De trapliften konden op steeds meer verschillende trappen worden toegepast, zoals trappen met bochten of afwijkende vormen. Vandaag de dag kan thyssenkrupp Home Solutions haar trapliften, mede dankzij de gepatenteerde ASL-technologie, op iedere trap monteren.

Gepatenteerde ASL-Technologie zorgt voor een veilige en comfortabele rit

Ondanks de geavanceerde mogelijkheden van nu, schaffen mensen een traplift nog altijd om dezelfde reden aan als vroeger, zo vertelt Alewijn Adriaanse. Adriaanse werkte maar liefst veertig jaar bij thyssenkrupp, waarin hij onder meer de functie van vertegenwoordiger bekleedde. “Het doel van een traplift blijft altijd hetzelfde; mensen die slecht ter been zijn willen de trap op en af kunnen.”

Klant is kritischer dan 40 jaar geleden

Volgens Adriaanse zijn klanten tegenwoordig wel kritischer dan vroeger op de aanschaf van een traplift. Voornamelijk de prijs speelt een belangrijkere rol. Waarschijnlijk een logisch gevolg van de verminderde bijdrage vanuit de overheid. Dertig jaar geleden werd een traplift door de gemeente gefinancierd. Adriaanse: “In die tijd ging zo’n aanvraag voor een traplift heel gemakkelijk. Sommige mensen namen zelfs een traplift om hun zieke hond of zware koffers naar boven te brengen.” Vandaag de dag zijn de regelingen voor dergelijke vergoedingen van de overheid flink aangescherpt. De gemeente vergoedt een traplift alleen bij uitzonderlijke gevallen. Daarentegen stellen de meeste gemeenten sinds dit jaar de Blijverslening ter beschikking, zoals u eerder in deze nieuwsbrief heeft kunnen lezen.

thyssenkrupp Home Solutions helpt u graag om de aanschaf van een traplift zo eenvoudig mogelijk te houden. Wij adviseren u graag over de financieringsmogelijkheden zoals de Blijverslening. We kijken ernaar uit om u nog vele jaren te blijven ondersteunen om zo lang en prettig mogelijk zelfstandig thuis te wonen.

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis trapliftinformatiepakket aan

Laat uw gegevens achter en ontvang de brochure inclusief aanvullende informatie.

IN 2 STAPPEN BENT U KLAAR
Graag ontvangen wij ook uw voornaam
Wij ontvangen graag ook uw achternaam
Mogen wij uw e-mail adres ook ontvangen?
Vul hier een geldig email adres in

Vul de laatste gegevens in en wij sturen u een gratis informatiepakket toe
Vul uw correcte postcode in

Bevestig de wettelijke kennisgeving

Hartelijk dank voor uw aanvraag om meer trapliftinformatie

Wij hebben uw gegevens in goede orde ontvangen. Wij zullen binnenkort met u contact opnemen om uw situatie te bespreken zodat wij u de juiste informatie kunnen toesturen of zelfs een afspraak kunnen maken met één van onze adviseurs bij u thuis.

Indien u in de tussentijd vragen heeft, kunt u ons altijd bereiken op ons gratis telefoonnummer 0800 5003.

callback

Bel me

broschure

Brochure

appointment

Contact