Skip Navigation

Coronavirus : veilig huisbezoek volgens RIVM regels. Of veilig advies zónder huisbezoek: kies wat u wilt! Meer info? trapliften / meer info huisliften

Eerste lening voor ouderen die zorgeloos langer thuis willen wonen

Blijverslening via gemeente ook voor traplift

Blijverslening voor ouderen die zorgeloos langer thuis willen wonen

Veel ouderen willen zo lang mogelijk veilig thuis wonen. Helaas heeft niet ieder huishouden de financiële middelen om het huis te voorzien van de nodige aanpassingen. Daarom is vanaf dit jaar in sommige gemeenten de ‘Blijverslening’ in het leven geroepen. Met deze lening kunnen ouderen maximaal 50.000 euro ontvangen voor de aanschaf van hulpmiddelen om langer thuis te blijven wonen, zoals een traplift of een inloopdouche.

Initiatief Stimuleringsfonds Volkshuisvesting

De Blijverslening is een initiatief van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting, de organisatie die ook de zogenoemde startersleningen beheert. Ouderenorganisatie ANBO juicht het initiatief toe; ze vindt dat er op dit moment weinig goede alternatieven zijn voor een lening. “Grote banken verstrekken geen lening als het inkomen laag is en bij aanvraag van de Wmo krijgen ouderen vaker niet dan wel geld toegewezen.”

De Blijverslening is beschikbaar voor eigenaar-bewoners en kan hypothecair of consumptief worden afgesloten. Gemeenten bepalen de voorwaarden en het bijbehorende budget van de Blijverslening naar eigen inzicht.

Meer dan 100 gemeenten volgen snel

Gilze-Reijen en Middelburg hebben aangegeven de regeling binnenkort in te voeren. Ruim honderd andere gemeenten hebben bekendgemaakt de invoering van de regeling te overwegen.

U kunt de Blijverslening gebruiken voor de aanschaf van een traplift van thyssenkrupp Home Solutions. Onze medewerkers adviseren u graag over de mogelijkheden. Lees meer informatie over de lening op de website van Stimuleringsfond Volkshuisvesting en bekijk hier of uw gemeente al Blijversleningen verstrekt.

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis trapliftinformatiepakket aan

Laat uw gegevens achter en ontvang de brochure inclusief aanvullende informatie.

IN 2 STAPPEN BENT U KLAAR
Graag ontvangen wij ook uw voornaam
Wij ontvangen graag ook uw achternaam
Mogen wij uw e-mail adres ook ontvangen?
Vul hier een geldig email adres in

Vul de laatste gegevens in en wij sturen u een gratis informatiepakket toe
Vul uw correcte postcode in

Bevestig de wettelijke kennisgeving

Hartelijk dank voor uw aanvraag om meer trapliftinformatie

Wij hebben uw gegevens in goede orde ontvangen. Wij zullen binnenkort met u contact opnemen om uw situatie te bespreken zodat wij u de juiste informatie kunnen toesturen of zelfs een afspraak kunnen maken met één van onze adviseurs bij u thuis.

Indien u in de tussentijd vragen heeft, kunt u ons altijd bereiken op ons gratis telefoonnummer 0800 5003.

callback

Bel me

broschure

Brochure

appointment

Contact