Skip Navigation

Coronavirus : veilig huisbezoek volgens RIVM regels. Of veilig advies zónder huisbezoek: kies wat u wilt! Meer info? trapliften / meer info huisliften

Een goedkope traplift, is dat wel veilig?

Goedkoop is vaak duurkoop

Trapliften zijn niet de goedkoopste mobiliteitsoplossing. Een laaggeprijsde traplift lijkt dan ook aantrekkelijk. Maar helaas is de goedkoopste oplossing niet altijd veilig genoeg. Dat blijkt uit het verhaal van een 94-jarige vrouw, dat wij laatst in de krant lazen, waarbij een traplift voor een rechte trap werd geïnstalleerd terwijl ze een wenteltrap had. Om af te stappen moest de vergeetachtige mevrouw bovenaan aan een hendel draaien zodat de stoel van het trapgat af zou draaien. Maar als ze daar op een vergeetachtig moment niet aan zou denken, zou ze in het trapgat uitstappen.

thyssenkrupp adviseur houdt wel rekening met uw situatie

In tegenstelling tot goedkopere traplift-oplossingen, worden de trapliften van thyssenkrupp altijd op maat gemaakt. Zo houden onze adviseurs rekening met verschillende kenmerken van u, uw trap, uw woning en eventuele medebewoners:

  • De vorm van uw trap. Niet iedere traplift past op iedere trapvorm. Zo past een standaard traplift niet op een wenteltrap. Onze adviseurs kijken daarom naar het model rail dat u nodig heeft.
  • De situatie boven en onder aan de trap. Is er onder en boven aan de trap voldoende ruimte om de traplift te parkeren? Soms is er bijvoorbeeld onder aan de trap ruimte nodig voor een rollator of rolstoel. Dan zorgen onze adviseurs ervoor dat de traplift zo geparkeerd wordt dat er daarvoor onder aan de trap een plekje vrij is.
  • De medebewoners. Wordt de trap door meerdere personen gebruikt, zoals een partner, mantelzorger of verzorgende van de thuiszorg? Dan is het belangrijk dat er voldoende ruimte op de trap overblijft. Dan zullen onze adviseurs de traplift altijd aan de binnenzijde van de trap adviseren, zodat de brede kant van de trap beloopbaar blijft, inclusief trapleuning.
  • Uw mentale en fysieke gezondheid. Vindt u het lastig uw evenwicht te bewaren bij het uitstappen? Bij veel standaardmodellen moet u in het trapgat in en uit de traplift stappen. Dat kan natuurlijk erg gevaarlijk zijn. Daarom kijken onze adviseurs altijd of de traplift van het trapgat af moet kunnen draaien, of dat de traplift bijvoorbeeld over een gordeldetectie moet beschikken.

Wilt u weten welke traplift bij uw woonsituatie past? Neem dan gerust contact op met één van onze adviseurs.

JA, ik wil graag een gratis traplift informatiepakket

Gratis informatiepakket over trapliften van thyssenkrupp

En profiteer deze maand van de persoonlijke '100% op maat aanbieding

In 2 stappen bent u klaar
Graag ontvangen wij ook uw voornaam
Wij ontvangen graag ook uw achternaam
Mogen wij uw e-mail adres ook ontvangen?
Vul hier een geldig email adres in

Vul de laatste gegevens in en wij nemen contact met u op om u de juiste trapliftinformatie te geven.
Vul uw correcte postcode in

Bevestig de wettelijke kennisgeving

Hartelijk dank voor uw brochureaanvraag

Wij hebben uw gegevens in goede orde ontvangen. Wij zullen binnenkort met u contact opnemen om uw situatie te bespreken zodat wij u de juiste informatie kunnen toesturen of zelfs een afspraak kunnen maken met één van onze adviseurs bij u thuis.

Indien u in de tussentijd vragen heeft, kunt u ons altijd bereiken op ons gratis telefoonnummer 0800 5003.

callback

Bel me

broschure

Brochure

appointment

Contact