Skip Navigation

Coronavirus : veilig huisbezoek volgens RIVM regels. Of veilig advies zónder huisbezoek: kies wat u wilt! Meer info? trapliften / meer info huisliften

Helft senioren vindt huidige woning niet geschikt om te blijven wonen

Ouder echtpaar geniet van het leven✔ANBO onderzoek✔thyssenkrupp onderzoek✔thyssenkrupp trapliften

Aan- en verbouw van de woning om langer thuis te kunnen blijven wonen is voor de meeste senioren te duur, blijkt uit onderzoek dat we samen met Zembro en ANBO hebben uitgevoerd. Men blijkt een sterke voorkeur te hebben voor andere oplossingen, zoals mobiliteitsoplossingen, thuiszorg of huishoudelijke hulp.

70% wil inzicht in mogelijkheden langer thuiswonen

Zo’n 11.000 respondenten hebben deelgenomen aan ons onderzoek. Ze gaven aan dat voor een comfortabel bestaan thuiszorg, huishoudelijke hulp en mobiliteitsoplossingen zoals een traplift, de belangrijkste oplossingen zijn.

Ongeveer de helft (47%) van de senioren vindt de huidige woning niet geschikt om in de toekomst te blijven wonen. Toch blijken senioren nog niet volledig op de hoogte van de relevante hulpmiddelen, of zelfs geen kennis te hebben van de veranderingen in de wetgeving. Slechts 35% van de senioren zegt goed op de hoogte te zijn van wat de veranderingen in de wetgeving voor hen betekenen. Opvallend is dat ruim 70% aangeeft inzicht te willen hebben in de mogelijkheden om langer thuis te wonen, maar dat nog geen 10% actief op zoek is gegaan naar informatie.

Meer aandacht gemeenten

De informatievoorziening over oplossingen om langer thuis te blijven wonen zou meer aandacht moeten krijgen, is de conclusie van de onderzoekers. ANBO ziet voor de informatievoorziening ook een rol voor gemeentes weggelegd: “De gemeente heeft op het punt van bewustwording een informerende en faciliterende rol. Het is noodzakelijk de burger te stimuleren en aan te sporen om over dit onderwerp na te denken”, aldus Liane den Haan, directeur-bestuurder bij ANBO.

De gemeente heeft op het punt van bewustwording een informerende en faciliterende rol. Het is noodzakelijk de burger te stimuleren en aan te sporen om over dit onderwerp na te denken

Liane den Haan, directeur-bestuurder bij ANBO

Rol van de fabrikant

adviseur met ouder echtpaar✔thyssenkrupp trapliftadviseur✔vrijblijvend adviesgesprek

Daarnaast is er voor ons als fabrikant natuurlijk een rol weggelegd. Wij kunnen de senior informeren over de voordelen van een hulpmiddel of oplossing voordat de nood echt aan de man is. Bert Grootjen, directeur van thyssenkrupp Home Solutions, is het daarmee eens: “Veel senioren vrezen dat ze hun eigen huis moeten verlaten als het traplopen lastiger wordt. Maar met een goede traplift op maat kunnen senioren gewoon zelfstandig in hun huis blijven wonen, tegen relatief lage kosten en zonder ingrijpende verbouwing. En hoewel onze traplift natuurlijk snel in te meten en te plaatsen is, raden we toch aan tijdig op zoek te gaan naar een passende oplossing en niet te wachten totdat het te laat is.”

Financiering hulpmiddelen

De gemeente en de fabrikanten doen er goed aan om in hun informatievoorziening ook aandacht aan de financiële mogelijkheden van de senioren te besteden. Die mogelijkheden verschillen namelijk per gemeente en per inkomensgroep. Mensen met een hoger inkomen blijken dan ook vaker bereid te zijn om extra voor een hulpmiddel te betalen. Mensen met een lager inkomen komen daarentegen sneller in aanmerking voor financiële ondersteuning vanuit de overheid. In sommige gevallen kan het particulier afnemen van hulpmiddelen zelfs weer goedkoper zijn.

Veel senioren vrezen dat ze hun eigen huis moeten verlaten als het traplopen lastiger wordt. Maar met een goede traplift op maat kunnen senioren gewoon zelfstandig in hun huis blijven wonen, tegen relatief lage kosten en zonder ingrijpende verbouwing.

Bert Grootjen, directeur van thyssenkrupp Home Solutions

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis trapliftinformatiepakket aan

Laat uw gegevens achter en ontvang de brochure inclusief aanvullende informatie.

IN 2 STAPPEN BENT U KLAAR
Graag ontvangen wij ook uw voornaam
Wij ontvangen graag ook uw achternaam
Mogen wij uw e-mail adres ook ontvangen?
Vul hier een geldig email adres in

Vul de laatste gegevens in en wij sturen u een gratis informatiepakket toe
Vul uw correcte postcode in

Bevestig de wettelijke kennisgeving

Hartelijk dank voor uw aanvraag om meer trapliftinformatie

Wij hebben uw gegevens in goede orde ontvangen. Wij zullen binnenkort met u contact opnemen om uw situatie te bespreken zodat wij u de juiste informatie kunnen toesturen of zelfs een afspraak kunnen maken met één van onze adviseurs bij u thuis.

Indien u in de tussentijd vragen heeft, kunt u ons altijd bereiken op ons gratis telefoonnummer 0800 5003.

callback

Bel me

broschure

Brochure

appointment

Contact