Skip Navigation

Coronavirus : veilig huisbezoek volgens RIVM regels. Of veilig advies zónder huisbezoek: kies wat u wilt! Meer info? trapliften / meer info huisliften

Onderzoek langer thuis wonen

Ouder echtpaar geniet van langer thuis wonen✔thyssenkrupp trapliften

Eind 2016 heeft thyssenkrupp Home Solutions in samenwerking met seniorenorganisatie ANBO een grootschalig onderzoek uitgevoerd onder vijftigplussers in Nederland. Het onderzoek werd eerder al in 2014 uitgevoerd, naar aanleiding van de wijzigingen in de wetgeving voor langdurige zorg. Door deze wijzigingen moeten senioren langer thuis wonen en komen ze pas veel later in aanmerking voor een zorginstelling. In 2014 bleek dat nog geen 30 procent van de respondenten kennis van die veranderingen had, waardoor er toen serieus werk aan de winkel was om mensen beter te informeren.

Hierbij alvast de eerste bevindingen.

Slechts 35% van senioren goed op de hoogte

Nu, drie jaar later, laat die kennis nog steeds flink te wensen over. Slechts 35 procent van de senioren zegt goed op de hoogte te zijn van wat de veranderingen in de wetgeving voor hen betekenen. Opvallend is dat men wel inzicht wil hebben in de mogelijkheden om langer thuis te wonen (ruim 70 procent), maar dat nog geen 10 procent actief op zoek is gegaan naar informatie.

Mobiliteitsoplossing belangrijk om langer thuis te wonen

Ook blijkt uit het onderzoek dat slechts de helft van de senioren de huidige woning geschikt vindt om op latere leeftijd in te blijven wonen. Daarom werd de senioren ook gevraagd naar de hulpmiddelen die zij willen gebruiken om langer thuis te wonen. Aan- of verbouw van de woning bleek voor de meeste senioren een te dure oplossing. Thuis- en mantelzorg, huishoudelijke hulp en mobiliteitsoplossingen bleken dan belangrijke hulpmiddelen om langer thuis te wonen.

callback

Bel me

broschure

Brochure

appointment

Contact