Skip Navigation

Coronavirus : veilig huisbezoek volgens RIVM regels. Of veilig advies zónder huisbezoek: kies wat u wilt! Meer info? trapliften / meer info huisliften

Hoe het allemaal begon

Zo’n 65 jaar geleden, vlak na de watersnoodramp en tijdens de opbouwperiode van de Tweede Wereldoorlog, besloot meneer De Reus het roer volledig om te gooien. Hoewel hij een goede baan had bij Hensen, een in die tijd bekend liften- en kranenbedrijf in Rotterdam, besloot hij voor zichzelf te beginnen. Met slechts een bureau, een stoel en een telefoon in een kamertje achter in een winkel in Rotterdam, richtte hij ‘De Reus’ op, het bedrijf dat vandaag de dag thyssenkrupp Home Solutions heet.

In augustus 1953 boekte De Reus zijn eerste liftopdracht bij Vaalser Textielfabriek. Al snel volgden er meer liftopdrachten en moest er montagepersoneel worden aangenomen. Meneer Dick Cunes was de allereerste werknemer die als monteur bij De Reus in dienst kwam. Het bedrijf begon gestaag te groeien.

Eind 1954 werd een eigen kantoor betrokken in Rotterdam. De behoefte om zelf liftonderdelen te produceren werd steeds groter. De Reus startte daarom een ‘eigen fabricage’ in een kleine werkplaats aan de Bleiswijkstraat in Rotterdam. De werkplaats werd geleid door Piet Meijer. Voorheen werkte hij, net als meneer De Reus en veel andere werknemers, bij Hensen. De werkplaats was de eerste stap naar de fabriek die vandaag de dag in Krimpen aan den IJssel staat, waarmee thyssenkrupp Home Solutions zich de enige trapliftleverancier met eigen fabriek in Nederland mag noemen.

60 jaar trapliften hoe het begon
callback

Bel me

broschure

Brochure

appointment

Contact