Hulpmiddelen voor meer veiligheid in huis

Naarmate u ouder wordt, zijn de dagelijkse activiteiten zoals ‘iets uit het keukenkastje pakken’, niet meer zo vanzelfsprekend als voorheen. De volgende kleine hulpmiddelen helpen u het dagelijks leven net iets eenvoudiger en vooral veiliger te maken.

Kleine hulpmiddelen voor in huis

Er zijn al veel hulpmiddelen op de markt die het dagelijkse leven van de senior kunnen vergemakkelijken of veiliger maken, zoals een grijpstok of een drempelhulp. Maar er zijn ook hulpmiddelen die u het leven net iets makkelijker maken. We zetten er een aantal voor u op een rij:

 • Nachtlampje met bewegingsdetectie
  Een nachtlampje met bewegingsdetectie gaat vanzelf aan als u in de buurt van het lampje komt. Dat kan handig zijn als u ’s nachts in het donker naar het toilet loopt. U kunt een nachtlampje met bewegingsdetectie online bestellen of in een fysieke zorghulpmiddelen winkel kopen.
 • Persoonsalarmering
  SeniMet een persoonsalarm kunt u altijd en overal hulp inschakelen als u in nood bent. Bijvoorbeeld als u zich ineens beroerd voelt als u buiten bent of als u komt te vallen. Een persoonsalarm draagt u altijd dicht bij u, bijvoorbeeld in de vorm van een waterdicht horloge. Als er iets gebeurt kunt u met één druk op de knop een familielid of de hulpdiensten inschakelen. U kunt meerdere personen in het persoonsalarm opslaan, zodat er altijd iemand is die u kan helpen. Er zijn zelfs persoonsalarmeringen die als eerste de persoon inschakelen die dichtst bij is. Een populair personenalarm is de Zembro.
 • Sociale robots
  Er zijn steeds meer robots die mensen helpen bij bepaalde taken of activiteiten. Sommige robots worden al in verpleeghuizen ingezet en helpen met ontspannende activiteiten als zingen, bingo of bewegingsactiviteiten. Ook thuis kunnen kleine robots helpen om afspraken en taken te onthouden en zo sociaal contact te stimuleren. Een voorbeeld van een robot die ouderen op deze manier ondersteunt is zorgrobot Tessa.
 • Apps
  Apps die u op tijd aan uw medicijnen herinneren, het scherm van uw smartphone vergroten, of waarmee u op ieder gewenst moment direct contact met een medisch team kunt opnemen; u kunt het zo gek niet bedenken of er is een app voor ontwikkeld. Via het internet kunt u verschillende lijstjes vinden van apps die handig voor u kunnen zijn.

Bent u helaas niet meer zo vitaal als u wenst, maar wilt u wel gebruik blijven maken van al uw woonlagen? Dat kan! Kies voor meer veiligheid op uw trap met de Swing traplift. De Swing traplift past op bijna elke trap en zorgt ervoor dat uw trap niet langer een obstakel vormt.