Blijverslening alternatief voor 'Nee' op traplift

vaak nee bij traplift✔thyssenkrupp

Veel ouderen willen zo lang mogelijk veilig thuis wonen. Helaas heeft niet ieder huishouden de financiële middelen om zijn huis te voorzien van de nodige aanpassingen. Daarom is sinds 2016 in een aantal gemeenten de ‘Blijverslening’ in het leven geroepen. Met deze lening kunnen ouderen maximaal 50.000 euro ontvangen voor de aanschaf van hulpmiddelen om langer thuis te blijven wonen, zoals een traplift of een inloopdouche.

Mooi initiatief

De Blijverslening is een initiatief van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting, de organisatie die ook de zogenoemde startersleningen beheert. Ouderenorganisatie ANBO juicht het initiatief toe; ze vindt dat er op dit moment weinig goede alternatieven zijn voor een lening. “Grote banken verstrekken geen lening als het inkomen laag is en bij aanvraag van de Wmo krijgen ouderen vaker niet dan wel geld toegewezen. Een mooi initiatief dus om langer thuis wonen te faciliteren.”

Steeds meer mensen uit het hele land hebben het over de bijdrage vanuit de overheid voor aanpassingen in de woning, blijkt onder meer uit een analyse van de online-aandacht voor het onderwerp. Bert Grootjen, Algemeen Directeur thyssenkrupp Home Solutions NV, branch NL: “Je ziet dat dit onderwerp echt leeft. De komst van de Blijverslening is daarom een goede ontwikkeling. De Blijverslening kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden voor de aanschaf van een traplift van thyssenkrupp. Onze medewerkers adviseren u graag over de mogelijkheden.”

Lees meer informatie over de lening op de website van Stimuleringsfond Volkshuisvesting en controleer hier of uw gemeente al Blijversleningen verstrekt.