Wilt u weten hoe uw traplift er in uw woning uit komt te zien? Dat regelen we voor u

Hololens maakt traplift zichtbaar in woning ✔ thyssenkrupp gebruikt Microsoft Hololens voor trapmeten

Onlangs maakten we bekend dat we de Microsoft HoloLens-technologie, die we al inzetten voor onderhoudswerkzaamheden aan liften, ook voor het inmeten van onze trapliften gaan gebruiken. Met de HoloLens, een zogeheten mixed-reality device, kunnen onze adviseurs uw trap al bij het eerste bezoek inmeten.

Hololens geeft zeer realistisch beeld van traplift

Het device visualiseert de meetgegevens in een ‘Mixed-Reality'-omgeving, waarin u de traplift in uw eigen woning geprojecteerd ziet. Door gebruik te maken van de HoloLens kunnen wij de levertijd van een traplift met factor vier terugbrengen.

Dankzij de HoloLens zijn onze adviseurs in staat een zeer realistisch beeld van de traplift in uw woning te visualiseren. Het apparaat meet naast de trapoppervlakten ook eventuele obstakels zoals een verwarming langs de trap, lichtschakelaars en de afstand tot de muur. Dankzij de visualisatie van de traplift kunt u perfect aangeven welke bekleding, welk type stoel en welke railkleur het beste bij uw interieur past.

Hololens maakt traplift zichtbaar in woning ✔ thyssenkrupp gebruikt Microsoft Hololens voor trapmeten

Hololens speelt in op drie cruciale factoren bij trapliften

Met het gebruik van de HoloLens spelen we nog beter in op drie cruciale factoren bij trapliften. Ten eerste is iedere trap anders, waardoor een traplift een op maat gemaakte oplossing is die moet voldoen aan de persoonlijke wensen van de individuele klant. Daarnaast is er sprake van een emotionele factor: senioren moeten accepteren dat ze minder mobiel worden en een hulpmiddel nodig hebben; de visualisaties met de HoloLens helpen om letterlijk alles in perspectief te zien. Ten slotte is de klant van vandaag gewend aan een snelle service en levertijd, iets waar de HoloLens een zeer grote rol in kan spelen.

thyssenkrupp heeft de HoloLens al bij meer dan 100 klanten in Nederland, Spanje en Duitsland getest. De reacties waren zeer positief.