Tips voor een veilige traplift

Zoals uw weet, hebben wij de nodige veiligheidsvoorzieningen aangebracht om te voorkomen dat uw lift tijdens de rit uitvalt. Zo hebben onze trapliften sensoren aan de voetenplank, die obstakels op de trap detecteren en de lift dan automatisch doen stoppen. Ook hebben ze standaard een vastloop- en klembeveiliging. En als de lift toch tijdens de rit blijft steken, kunt u nog steeds de noodhendel gebruiken om de lift veilig te laten zakken.

Maar u kunt er ook zelf voor zorgen dat uw lift optimaal blijft functioneren en uw ritten altijd veilig verlopen:

  1. Parkeer de traplift op een oplaadpunt, zodat de batterijen altijd opgeladen zijn.
  2. Zorg er ook voor dat u de batterijen in de afstandsbediening vervangt.
  3. Hebt u een Swing of een Levant Comfort met gebogen armleuningen? Deze liften hebben we zo ontworpen dat ze extreem weinig ruimte innemen en uw trap optimaal beloopbaar houden voor anderen. Dat betekent dat uw armruimte niet onbeperkt is. Houd uw armen tijdens de rit daarom kruislings, zodat uw ellebogen zo weinig mogelijk uitsteken. U bedient dan met uw rechterhand de joystick die links geplaatst is, of andersom.
  4. Een schoon huis is heerlijk, een opgeruimd huis cruciaal voor uw veiligheid. Zorg dat uw trap vrij is van obstakels, en neem de bovenkant van de trapliftrail gerust af met een stofdoek.
  5. Mocht het toch voorkomen dat uw traplift in storing treedt, neem dan direct contact op met ons Servicenummer: 088 – 770 11 77.

Als u een Service Zekerheidsplan heeft afgesloten met thyssenkrupp Home Solutions, dan komen wij kosteloos langs om de storing te verhelpen, mocht dit telefonisch niet mogelijk zijn. Hebt u nog geen Service Zekerheidsplan? Neem dan contact op met ons via 088 – 770 11 77 en we vertellen u graag over de voordelen.