Vijf punten waar u op moet letten bij de aanschaf van een traplift

Waar u op moet letten bij de aanschaf van een traplift

Als u overweegt een traplift aan te schaffen, dan gaat u vanzelfsprekend op zoek naar informatie. U kunt uren lezen over verschillende trapliften en uiteenlopende situaties en systemen. Wij geven graag kort en helder weer waar u op moet letten bij de aankoop van een traplift.

 • 1) Koop- of huurhuis
  Wilt u een traplift laten plaatsen in uw koophuis? Dan heeft u van niemand toestemming nodig. Dit geldt ook voor een traplift in de buitenlucht op eigen grond. Als u een woning huurt, dan heeft u voor het plaatsen van een traplift toestemming nodig van de huurdersvereniging.
 • 2) Soort trap
  Bij thyssenkrupp wordt elke traplift wordt op maat gemaakt en in principe past op iedere trap een lift. Of het nu gaat om rechte of gebogen trappen, of om één of twee verdiepingen die u wilt overbruggen. Sommige aanbieders zullen u vertellen dat een standaardlift volstaat, maar als u voor optimaal comfort en efficiëntie op termijn gaat, is maatwerk aan te raden.
 • 3) Kosten
  Uiteraard hangt de prijs van de traplift samen met uw situatie en persoonlijke voorkeur. Win daarom advies in over de verschillende trapliften en de bijbehorende prijzen. Een traplift voor een rechte trap is bij thyssenkrupp al verkrijgbaar vanaf € 3000. De prijzen voor trapliften die op bijvoorbeeld wenteltrappen geïnstalleerd worden liggen wat hoger.
 • 4)Mogelijke subsidies
  Er bestaan verschillende subsidies voor de financiering van trapliften. Ga daarom na of er een subsidie is die op uw situatie van toepassing is. Zo kunt u misschien aanspraak maken op een vergoeding op basis van de WMO of op een compensatie vanuit de Wet langdurige zorg. Een trapliftadviseur van thyssenkrupp kan u helpen bij het uitzoeken van subsidiemogelijkheden. Meer over vergoedingen.
 • 5) Levering, installatie en nazorg
  Ga na wat de trapliftleverancier voor voorwaarden hanteert met betrekking tot levering, installatie en nazorg. In principe bedraagt de levertermijn 2 tot 4 weken en duurt de installatie slechts 3 tot 5 uur. Bekijk ook wat de leverancier u in het kader van nazorg kan aanbieden. Een goede trapliftleverancier zorgt ook voor de schoonmaak na de installatie en komt regelmatig langs voor een onderhoudsbeurt. Verder zal hij u de mogelijkheid bieden 24/7 in contact te treden met een servicemedewerker zodat u er niet alleen voor staat, mochten er problemen optreden.

Checklist voor de aanschaf van een traplift