Traplift huren

Een traplift huren voordeliger dan een traplift kopen?

Soms overwegen mensen een traplift te huren omdat dit op het eerste gezicht voordeliger lijkt dan de aankoop van een traplift. Toch is dat vaak niet het geval. Wat de voordeligste optie is hangt af van meerdere zaken, bijvoorbeeld de duur van de huurperiode en de staat van het materiaal. Twijfelt u of u een traplift wilt huren of kopen? Houd dan rekening met de volgende vier overwegingen:

 • Duur van de huurperiode
  De duur van de huurperiode bepaalt grotendeels in hoeverre het huren van een traplift voordeliger is dan kopen. Een traplift huren is voornamelijk aantrekkelijk als u hem enkel voor een korte periode wilt gebruiken. Na anderhalf à twee jaar huren is het bedrag dat u hebt uitgegeven namelijk gelijk aan het totale aankoopbedrag. Als u niet eenvoudig kunt inschatten hoe lang u de traplift nodig zult hebben, is het waarschijnlijk voordeliger de traplift te kopen.
 • Traplift na gebruik doorverkopen?
  Neem daarnaast in uw overweging mee dat een traplift meestal nog geld waard is nadat u hem niet meer nodig heeft. U kunt de stoel doorverkopen aan een tweede gebruiker, vaak nog voor een redelijk bedrag van de aankoopprijs. Bij huren is doorverkopen niet mogelijk, omdat de traplift eigendom blijft van de verhuurder. De rails is – bij betrouwbare leveranciers - altijd maatwerk, die kunt u daarom sowieso niet doorverkopen.
 • Tweedehands of nieuw?
  Als u een traplift huurt, ontvangt u altijd een tweedehands stoel. Hoewel die stoel ongetwijfeld in goede staat zal zijn, moet u er rekening mee houden dat u geen invloed heeft op de kleur en stoffering van de stoel. Wilt u uw traplift kunnen aanpassen aan uw interieur en persoonlijke voorkeuren? Dan kunt u er beter voor kiezen de traplift te kopen. U kiest dan zelf de kleuren, stoffering en samenstelling van de traplift. Bovendien kunnen wij u binnenkort met onze nieuwe HoLolens-technologie, via Virtual Reality, laten zien hoe uw traplift er uit komt te zien in uw woning nog voordat de lift geplaatst is.
 • Heldere huurovereenkomst?
  Als u een traplift huurt, wilt u een heldere huurovereenkomst. Zo wilt u weten welk bedrag u maandelijks betaalt en hoe en wanneer u kunt opzeggen. Niet iedere leverancier is duidelijk over de voorwaarden van het huurcontract. Zo komt het wel eens voor dat de huurprijs na een jaar omhoog gaat. Zorg daarom dat u van tevoren inzicht heeft in het huurcontract, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Informatiepakket thyssenkrupp trapliften

Krijg in september 21% BTW korting op een nieuwe Swing-traplift. Vraag hier uw gratis informatiepakket aan.

Actie loopt tot en met 30 september 2019 en is alleen geldig bij aanschaf van een nieuwe Swing traplift.Ook voordeel op een Swing traplift? Klik hier

Traplift huren in veel gevallen niet voordeliger dan traplift kopen

Alles in beschouwing genomen, is een traplift huren in veel gevallen dus niet per se voordeliger dan een traplift kopen. Vindt u het lastig de keuze te maken, bijvoorbeeld omdat u niet weet hoe lang u de traplift zult gebruiken? Maak dan gerust een afspraak voor een geheel vrijblijvend gesprek met een van onze adviseurs. Zij stellen u de juiste vragen om erachter te komen wat voor u de beste optie is.