Surrealistische traplift thyssenkrupp

Kunstenaar Willem Den Broeder beschildert trapliften

Surrealistische traplift van thyssenkrupp

Het idee dat hulpmiddelen in huis lelijk zijn, is al lang achterhaald. Dat trapliften niet alleen de kwaliteit van leven verbeteren, maar ook nog eens heel mooi kunnen staan in een huis, laat Willem den Broeder zien. Den Broeder is surrealistisch kunstenaar en eigenaar van een Swing traplift.

Kunstenaar Willem den Broeder kreeg in 1995 te maken met gezondheidsproblemen. Een ingrijpende tijd, maar er was ook een lichtpuntje: Den Broeder herontdekte het schilderen. “Het was alsof er een creatief deurtje in mij openging”, vertelt hij.

Eigen traplift beschilderd

Eind 1997 toonde Den Broeder voor het eerst zijn werk in het openbaar en inmiddels exposeert hij over de hele wereld. Hij heeft honderden schilderijen gemaakt, maar heeft zich ook beziggehouden met korte surrealistische films, gedichten, beelden, aquarellen, tekeningen en etsen. Op een dag besloot hij zijn eigen traplift te beschilderen.

Bert Grootjen, directeur van thyssenkrupp Home Solutions NV, branch NL : “We vielen als een blok voor het resultaat. Er is qua uiterlijk altijd al heel veel mogelijk bij onze trapliften – onze klanten kunnen bijvoorbeeld de kleur van de stoel, de bekleding en de kleur van de rails kiezen, maar zo’n speciale uitvoering hadden we nog nooit gezien. We hebben Willem daarom gevraagd of hij er nog meer wilde ontwerpen.”