Skip Navigation

Coronavirus : veilig huisbezoek volgens RIVM regels. Of veilig advies zónder huisbezoek: kies wat u wilt! Meer info? trapliften / meer info huisliften

Een traplift via de WMO of een PGB

Via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) helpt uw gemeente u om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. De WMO is er specifiek om u te helpen wanneer uw zelfredzaamheid door uw persoonlijke situatie wordt beperkt. Vanuit de wet worden middelen, hulp en begeleiding beschikbaar gesteld. Denk aan hulp bij het huishouden, vervoer en aanpassingen in uw woning. Een traplift is een van de middelen die kunnen worden vergoed vanuit de Wmo.

Traplift aanschaffen met een PGB en vrije keuze?

Voor meer informatie over het aanschaffen van de traplift met behulp van een PGB, klikt u hier.

WMO: uw gemeente bepaalt

Uw eigen gemeente is verantwoordelijk voor de uitvoering van de WMO en bepaalt hoe deze lokaal wordt ingevuld. De gemeente kan beslissen om de eigen bijdrage voor iedereen in de gemeente te verlagen, of om bepaalde inkomensgroepen van de eigen bijdrage te ontzien. De voorwaarden waaraan u moet voldoen om aanspraak te kunnen doen op een traplift via de WMO verschillen dus per gemeente. Daarom kunnen wij u helaas niet zeggen of de vergoeding van een traplift van thyssenkrupp Home Solutions binnen de WMO regeling van uw gemeente valt.

Een traplift aanvragen via de WMO: hoe werkt het?

Om voor een traplift via de Wmo in aanmerking te komen, dient u een aanvraag in bij uw lokale gemeente. Nadat u een verzoek om ondersteuning heeft ingediend, komt een consulent van de gemeente bij u op bezoek. Hij of zij doet onderzoek naar uw situatie. Na dit onderzoek krijgt u te horen of u via de WMO in aanmerking komt voor een traplift.

Het klinkt aantrekkelijk om een traplift via de WMO te kunnen financieren, maar het is zeker niet de snelste weg. Omdat de eigen bijdrage vanaf 2019 voor iedereen betaalbaarder is geworden, is de vraag naar hulpmiddelen fors gestegen. Dit heeft binnen verschillende gemeentes als gevolg gehad dat een consulent niet op korte termijn op bezoek kan komen, dat de procedure lang duurt en dat de wachttijd voor de installatie van een traplift hoog is opgelopen. Houd hier rekening mee bij uw aanvraag.

De gemeente bepaalt uw traplift en selecteert meestal op prijs

Wanneer u van de gemeente via de WMO een traplift mag laten plaatsen, dan moet u er wel rekening mee houden dat uw gemeente doorgaans bepaalt welke traplift dit uiteindelijk wordt. Zij bepalen dan de leverancier en de functionaliteiten. Dit betekent dat u geen inspraak heeft in de uitvoering en ook niet in de manier waarop de lift wordt geplaatst. Deze keuzes worden vaak gebaseerd op prijs in plaats van kwaliteit, zeker nu meer en meer bewoners aanspraak doen op het budget van de WMO.

De gemeente moet zuinig omgaan met de beschikbare gelden in de WMO en neemt daardoor niet altijd de beste beslissingen als het gaat om kwaliteit. thyssenkrupp monteert een traplift waar mogelijk altijd aan de binnenzijde van de trap, zodat deze ook beloopbaar blijft voor anderen. Een door de gemeente gekozen traplift wordt in negen van de tien gevallen aan de buitenzijde van de trap gemonteerd. Dit is makkelijker en goedkoper. Ook zien we dat trapleuningen onnodig worden verwijderd. Daarmee wordt de op basis van het gemeentebudget gekozen traplift juist een obstakel voor de andere trapgebruikers in uw huis.

Om met het totaalbudget in de WMO zoveel mogelijk inwoners te helpen, kan de gemeente soms niet anders dan kiezen voor ‘veel voor weinig’. Soms wordt een traplift ook niet toegewezen en wordt u zelfs een verhuizing geadviseerd die voor de gemeente goedkoper uitpakt, maar voor u een forse uitgave betekent.

Vrije keuze en plaatsing binnen 2 weken? Koop een traplift op maat met PGB.

Door een traplift zelf te financieren, kiest u ook zelf de kwaliteit en de uitvoering van uw traplift. En niet geheel onbelangrijk, via deze weg kunt u al binnen 2 weken een thyssenkrupp traplift in uw woning hebben. Mogelijk kunt u dan alsnog (een deel van) uw traplift financieren met het ‘PersoonsGebonden Budget’ (PGB). Een budget dat u van de overheid toegewezen krijgt en waarmee u volledig zelfstandig zorg of hulpmiddelen kunt aanschaffen, zoals een traplift van thyssenkrupp Home Solutions.

Meer informatie over het persoonsgebonden budget vindt u op de website van de overheid . Ook een PGB vraagt u aan bij de gemeente. Hierbij is het onder andere belangrijk dat u duidelijk aangeeft waarvoor u het PGB wilt gebruiken. Wij adviseren u graag !

Snelle offerte voor uw traplift

Ontvang binnen 24 uur een offerte en persoonlijk advies. Bel naar telefoonnummer 0800-5003 en we maken direct een vrijblijvende afspraak. Ik kom graag bij u langs.

Maarten Adriaanse, trapliftadviseur Ook een snelle offerte voor een traplift? Klik dan hier en maak snel een afspraak.

Kies voor de kwaliteit van thyssenkrupp

Onze organisatie is al meer dan 200 jaar leverancier van geavanceerde technische producten. thyssenkrupp Home Solutions heeft een jarenlange historie op het gebied van liften voor thuis. Onze trapliften worden gefabriceerd met de hoogstaande kwaliteit waar ons merk sinds jaar en dag om bekend staat. Een traplift van thyssenkrupp wordt altijd bij u thuis ingemeten met onze innovatieve HoloLinc technologie en op maat gemaakt. Dit betekent dat de rail precies aansluit op uw eigen trap en dat er rekening wordt gehouden met mogelijke obstakels, zoals de trapleuning, lichtschakelaars of stopcontacten. Een traplift van thyssenkrupp past, door onze gepatenteerde ASL techniek op vrijwel elke trap, ook die van u! Bovendien kunt u bij ons kiezen voor extra veiligheidsopties, zoals gebogen armleuningen en een belsysteem op onze S200 Traplift.

Vergelijk hier alle trapliften van thyssenkrupp. Ons betaalbare instapmodel is de Levant Classic waarmee we de befaamde iF DESIGN AWARD (International Forum Product Design Award) wonnen. Een prijs en kwaliteitskeurmerk voor uitzonderlijk design en uitstekende service. Voor consumenten en gebruikers is deze prijs met recht een symbool van vertrouwen.

Heeft u vragen over een thyssenkrupp traplift via de WMO?

Heeft u na het lezen van deze pagina toch nog vragen over een thyssenkrupp traplift via de WMO of het PGB in 2020? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden, onze eigen ervaringen met de WMO en het PGB, onze trapliften en de procedures. Bel een thyssenkrupp trapliftadviseur op het gratis telefoonnummer 0800- 5003 of gebruik het onderstaande formulier. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Informatiepakket thyssenkrupp trapliften

Profiteer deze maand van de unieke '100% op maat aanbieding'. Vraag hier uw gratis informatiepakket aan.

Actie loopt tot en met het eind van lopende maand en is alleen geldig bij aanschaf van een nieuwe traplift. Ook voordeel op een traplift? Klik hier

* Deze levenslange garantie wordt verleend op voorwaarde van het uitvoeren van een jaarlijks onderhoudsbezoek door thyssenkrupp ter waarde van € 149,-. Bekijk hier de voorwaarden.

Vrijblijvende trapliftofferte aanvraag bij thyssenkrupp Home Solutions

In 2 stappen bent u klaar
Graag ontvangen wij ook uw voornaam
Wij ontvangen graag ook uw achternaam
Mogen wij uw e-mail adres ook ontvangen?
Vul hier een geldig email adres in

Vul de laatste gegevens in en wij nemen spoedig contact met u op voor een vrijblijvende offerte
Vul uw correcte postcode in
Please enter your phone number

Please confirm the legal notice

Hartelijk dank voor uw trapliftofferte aanvraag

Wij hebben uw gegevens in goede orde ontvangen. Wij zullen binnenkort met u contact opnemen om uw situatie te bespreken zodat wij u de juiste informatie kunnen toesturen of zelfs een afspraak kunnen maken met één van onze adviseurs bij u thuis.

Indien u in de tussentijd vragen heeft, kunt u ons altijd bereiken op ons gratis telefoonnummer 0800 5003.