Hoe wordt een traplift gemaakt?

Trapliftproductie in het kort

Misschien heeft u zich wel eens afgevraagd hoe een traplift gemaakt wordt. We laten u in het kort zien wat de verschillende stappen in het productie- en kwaliteitsproces zijn en wie er allemaal voor verantwoordelijk zijn dat u een veilige en op maat gemaakte traplift krijgt.

Klant als uitgangspunt

thyssenkrupp neemt de klant altijd als uitgangspunt bij het ontwerpen en maken van trapliften. Dat betekent dat u zelf aangeeft hoe u wilt dat uw traplift eruit ziet. Als u uw ontwerp helder voor ogen hebt, komt een van onze medewerkers bij u thuis om de precieze maten op te nemen en deze door te geven aan zijn collega’s in de fabriek. Onze ingenieurs gaan er op basis van deze gegevens verder mee aan de slag. Ze zorgen er onder andere voor dat de railbuizen op maat gemaakt worden en de heugels voor de railconstructie gebogen worden. Daarna lassen robots de driedimensionale metalen onderdelen aan elkaar.

De trapliften van thyssenkrupp in productie
trapliftfabriek van thyssenkrupp

De railbuizen van de Swing traplift komen recht binnen en worden daarna geheel vormgegeven voor uw trap

Rail van de Swing traplift

Rail van de Swing traplift

lassen van de rail van de Swing traplift

Lassen van de tandheugel op de rail van de Swing traplift

Lassen van de tandheugel op de rail met de lasrobot

Lassen van de tandheugel op de rail met de lasrobot

Poedercoaten van de trapliftonderdelen en rails

Poedercoaten van de zitting

Technische controle van de Swing traplift aandrijving

Technische controle van de Swing traplift aandrijving

Combinatie van automatisering en vakmanschap

Nadat de basiselementen van de traplift vervaardigd zijn, gaat een medewerker aan de slag met het elektronische gedeelte dat onder meer nodig is voor de stroomtoevoer. Een team van medewerkers onderwerpt de traplift vervolgens aan een uitgebreide kwaliteitscontrole om te zien of alles goed werkt en veilig is. Als de traplift is goedgekeurd, wordt hij, in een moderne poedercoat machine, geverfd in de kleur die u hebt uitgekozen. Vervolgens sorteert en verpakt een medewerker de kleinere onderdelen zoals de stoel en de joystick in een aparte doos. De traplift is dan klaar om geleverd en in uw huis geplaatst te worden. Een ervaren medewerker zorgt voor nauwkeurige en snelle plaatsing en daarna is de traplift klaar voor gebruik.