Is een traplift wel veilig genoeg?

Veilig over de trap met een Swing-traplift van thyssenkrupp

Swing-traplift één van de veiligste trapliften op de markt

De Swing van thyssenkrupp Home Solutions is één van de veiligste trapliften op de markt. Uiteraard voldoet deze lift aan de Europese EN8140 norm. Sterker, hij is veiliger dan de norm voorschrijft.

Belangrijkste veiligheidsvoorzieningen traplift op een rij

Wij hebben voor u de belangrijkste veiligheidsvoorzieningen van de Swing traplift voor u op een rij gezet:

 • Opstelling traplift
  Leveranciers van trapliften hebben de neiging de traplift op een spiltrap aan de buitenzijde te plaatsen. Dit betekent echter dat de overige trapgebruikers de trap niet meer aan de buitenzijde kunnen betreden, de kant waar de meeste ruimte is. thyssenkrupp streeft er daarom naar de traplift aan de binnenzijde van de trap te monteren. Daardoor kan de trapleuning blijven zitten en kunnen ook uw familieleden, vrienden en thuiszorgmedewerkers de trap veilig gebruiken.
 • Klembeveiliging
  De klembeveiliging zorgt ervoor dat de traplift direct stopt als er een obstakel op de trap staat. Dat kan bijvoorbeeld een wasmand zijn, of rondslingerend speelgoed van uw kleinkinderen.
 • Gebogen armleuningen
  Onze trapliften zijn voorzien van gekromde armleuningen. Doordat de armleuningen u omsluiten als u zit, voelt u zich veilig en kunt u uw traplift comfortabel gebruiken.
 • Sleutelschakelaar
  Iedere traplift is standaard uitgerust met een sleutelschakelaar, waarmee u de stoel op slot kunt zetten. Trapliften hebben vaak een grote aantrekkingskracht op kinderen. Alhoewel zij de stoellift natuurlijk veilig kunnen gebruiken, kan het soms prettig zijn dat u zelf in de hand hebt of ze er gebruik van maken. Dankzij de sleutelschakelaar bepaalt u zelf wanneer de lift operationeel is.
 • Gepatenteerde ASL-technologie
  Onze ASL-technologie zorgt dat de zitting en voetsteun van uw lift geheel automatisch meedraaien. Hierdoor kan de lift precies op de vorm van uw trap afgesteld worden en kan deze in één soepele beweging naar boven en beneden gaan, waardoor stopmomenten en haperingen bij bochten verleden tijd zijn. Ook op- en afstappen gaat gemakkelijker, want de stoel bevindt zich altijd in een horizontale positie. Hierdoor zit u de gehele rit comfortabel. Wilt u weten hoe onze ASL-Technologie precies werkt? Bekijk dan de video hieronder.

 • Uniek nooddaalsysteem
  Natuurlijk gaat de traplift niet stuk, dat beweert iedere fabrikant. Wij dus ook. Echter, het kan altijd voorkomen dat de lift halverwege de trap toch vast komt te zitten. thyssenkrupp heeft hier gelukkig wel een oplossing voor: Het unieke nooddaalsysteem. Hierdoor komt de stoeltjeslift altijd veilig beneden.
 • Gordeldetectie
  Om de veiligheid van u op de trap en op de traplift te waarborgen kan er gekozen worden voor gordeldetectie, waarbij de stoellift pas gaat bewegen als de gordel is vastgemaakt. In de praktijk zien wij dat met name mensen met evenwichtsstoornis, duizeligheid, maar ook Alzheimer en Parkinson voor deze optie kiezen.
 • Geïntegreerde persoonsalarmering
  Niets vervelender dan midden op de trap vast komen te zitten (om welke reden dan ook) of onwel worden en niemand kunnen bereiken. Vandaar dat thyssenkrupp als optie een geïntegreerd inbelsysteem aanbiedt, waarmee met één druk op de knop contact gelegd kan worden met een contactpersoon naar keuze.

Weten hoe de gordeldetectie, persoonsalarmering en nooddaalsysteem werken? Bekijk dan deze video.

Geïntegreerde persoonsalarmering op Swing traplift van thyssenkrupp