Skip Navigation

Coronavirus : veilig huisbezoek volgens RIVM regels. Of veilig advies zónder huisbezoek: kies wat u wilt! Meer info? trapliften / meer info huisliften

Wat doe ik met mijn trapleuning?

Een trapleuning is een essentieel onderdeel van uw trap. Als u van een traplift gebruikt maakt u zelf geen gebruik meer van de trap. Als u op een goede dag misschien toch weer zelf trap wilt lopen, dan is het belangrijk dat u gebruik kunt maken van de trapleuning zodat u veilig over uw trap kunt lopen. Dit geldt niet alleen voor u maar ook voor uw familieleden en uw mantelzorger. Met de Swing trapllift van thyssenkrupp Home Solutions kan uw trapleuning bijven zitten en kan iedereen veilig van de trap gebruik maken. Meer doen met minder ruimte. dat kan met de S200 Traplift van thyssenkrupp Home Solutions.

Een valongeval is de meest voorkomende oorzaak van letsel door een ongeval bij ouderen. Bijna de helft van de ouderen die op een SEH-afdeling komen na een val is in de eigen vertrouwde omgeving gevallen, namelijk in of om het huis. Vijftien procent van de ouderen die in of om huis is gevallen is op of van de trap. Tien procent in een sanitaire ruimte. Dit zijn, gezien het aantal ongevallen en de tijd dat men zich in deze ruimte bevindt, de meest onveilige plekken in huis voor ouderen. (Bron: veiligheid.nl)

Het bouwbesluit, schrijft het volgende voor voor een veilig trapgebruik; een trap als voor het overbruggen van een hoogteverschil van meer dan 1 m heeft aan ten minste een zijkant een leuning. De bovenkant van de leuning ligt, op een hoogte van ten minste 0,8 m en ten hoogste 1 m.

De rail van een elke traplift, is in de regel lager dan de voorgeschreven hoogte, en kan om die reden nooit als trapleuning gebruikt worden. Opstelling van de traplift aan de binnenkant van de trap verdient ten alle tijde de voorkeur omdat de trapleuning, die nodig is voor het veilig trapliften, dan kan blijven zitten voor u en andersmans veiligheid. De Swing traplift van thyssenkrupp Home Solutions past op elke trap.

Was dit niet het antwoord wat u zocht?

Bel ons dan gratis voor meer informatie of antwoorden
op uw vragen, 0800 - 5003. U kunt ons natuurlijk ook bereiken via het contactformulier.

Terug naar veelgestelde vragen

Vrijblijvende trapliftofferte aanvraag bij thyssenkrupp Home Solutions

In 2 stappen bent u klaar
Graag ontvangen wij ook uw voornaam
Wij ontvangen graag ook uw achternaam
Mogen wij uw e-mail adres ook ontvangen?
Vul hier een geldig email adres in

Vul de laatste gegevens in en wij nemen spoedig contact met u op voor een vrijblijvende offerte
Vul uw correcte postcode in
Voer uw telefoonnummer in

Bevestig de wettelijke kennisgeving

Hartelijk dank voor uw trapliftofferte aanvraag

Wij hebben uw gegevens in goede orde ontvangen. Wij zullen binnenkort met u contact opnemen om uw situatie te bespreken zodat wij u de juiste informatie kunnen toesturen of zelfs een afspraak kunnen maken met één van onze adviseurs bij u thuis.

Indien u in de tussentijd vragen heeft, kunt u ons altijd bereiken op ons gratis telefoonnummer 0800 5003.

callback

Bel me

broschure

Brochure

appointment

Contact